Arkistoitu

Tutki ja ihmettele: Tee oma peli

Tutkimustupa

Valmista oma peli kevätpäivien ratoksi! Tässä pelissä tarvitaan kaveria ja toimivia aivonystyröitä.

Tarvitset:

paperia
kaksi eri väristä kynää tai langan pätkiä
kaverin

Ohjeet:

1. Katso kuvasta mallia ja valmista pelilauta, jossa 4×4 pistettä. Pelin voit tehdä isolle tai pienelle paperille, oman makusi mukaan.

2. Nyt pelilauta on valmis eli eikun pelaamaan! Pelin kulku on seuraava: peliä pelataan vuorotellen. Omalla vuorolla on tarkoitus yhdistää kaksi pistettä, jotka ovat vierekkäin tai allekkain. Viivan voi piirtää vain kahden vapaan pisteen välille eli jos pisteestä lähtee jo jokin viiva sitä ei voi enää käyttää.

3. Pisteet voi yhdistää värikynällä tai langan pätkillä. Jos käytät lankaa, peliä voi pelata vielä uudestaan! Kannattaa huolehtia pelin aikana siitä, etteivät pelaajien viivat sekoitu keskenään.

3. Voittajaksi selviytyy se, joka yhdistää kaksi viimeistä pistettä. Muista, että pisteitä ei saa yhdistää elleivät ne ole vierekkäin tai allekain tai jos niistä lähtee muita viivoja.

Vinkki:

Mikäli kotoasi löytyy liituja, voi peliä pelata myös ulkona.Liiduilla on helppo piirtää leikkikentän asfalttiin tai kodin katukivetykseen pelilauta. Lliidut lähtevät pois veden avulla, joten pelilauta ei jätä pysyviä merkkejä ympäristöön. Kauniina kevätpäivänä voi vaikka järjestää kotipihan viivapeli-turnajaiset!

Lähde: Leikitään matikkaa